Benodigdheden

1 ei

120 gram margarine of roomboter op kamertemperatuur

120 gram licht bruine basterdsuiker

80 gram suiker

1 volle theelepel koek/speculaaskruiden

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel bakingsoda

135 gram Ouafae's koekjesmeelmix

65 gram havermeel

50 gram boekweitmeel

snuf zout

handvol kleine chocoladedruppels

Decoratie>chocolade confetti en grote chocoladedruppels

optioneel: karamelstukjes of funge

Extra nodig

handmixer

IJslepel

Bakpapier vel

schaal of bord

Bereidingswijze

  1. Klop de boter met de suikers in een paar minuten romig en luchtig.
  2. Voeg dan het ei en het zout.
  3. Voeg vervolgens de meelsoorten, ouafae's koekjesmeelmix, koekkruiden, bakpoeder en bakingsoda. Mix door tot je het meel niet meer ziet.
  4. Voeg dan de chocoladedruppels toe en meng dit door het deeg.
  5. Leg een vel bakpapier op een bord of dienblad en schep bollen. Ik had met mijn ijslepel circa 20 stuks.
  6. Rol ze na het scheppen even kort door je handen zodat ze mooi egaal worden.
  7. Doe het bord in een pedaalemmerzak en zet in de koeling voor 24 uur of vries ze in voor latere consumptie.
  8. Verwarm de oven op 180 graden.
  9. Leg de koekjes verspreid over 2 bakplaten met genoeg ruimte ertussen.
  10. Bak de koekjes in totaal 14 minuten (mag korter als je van chewy houdt. Na 6 minuten baktijd druk je de koekjes in met de onderkant van een glas en bak ze daarna verder.
  11. De koekjes zijn klaar wanneer de randen mooi goudbruin zijn gekleurd. Druk meteen na het bakken snel chocolade confetti en wat grote chocoladedruppels in de koeken. 
  12. Laat de koekjes even afkoelen tot ze verplaatsbaar zijn. Leg ze dan over op een rooster om verder af te laten koelen.

Eet smakelijk!

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten